Vonalkód

Vonalkód technika és öröklés

Előző írásaim a kisbolti rendszerekről, a raktárakról szólt. Viszont van egy pont amit nem szívesen említünk. Mégpedig az öröklést. 1990 után alapított cégeknél sajnos elérkezett a pillanat amikor a tulajdonos kiöregedik a cég vezetéséből. Amikor már csak a pihenésre szeretne koncentrálni. Minden ember célja hogy amit alkotott azt a gyerekére hagyja. A művét tovább vigye az utód. Eddig nincs is ezzel gond. Viszont a generációs különbségeknek köszönhetően az új generáció elég sok dolgot másként gondol. Sok esetben voltam ennek szemtanúja. Van egy jó hírem. A vonalkód technika erre is megoldást nyújt. A Vonalkód Debrecen pedig a tökéletes partner ebben.

Vonalkód technika és öröklés

Az alaptézis amiben minden generáció egyetért az az hogy amit mérünk azt tudjuk vizsgálni.

human-112227_640Tehát ha van egy vállalkozásunk akkor minden lehetőt mérjünk benne. Mérjük a termék forgási sebességét, a gyártás intenzitását, a raktár kihasználtságát, a dolgozók aktivitását. Erre a vonalkód technika egy tökéletes lehetőség, mert rendszerbe iktatható, mert egyediazonosító, mert ismert.

Sokszor problémát jelent a mérés hiánya. Egyes vállalkozások vezetői a jó ösztöneiknek köszönhetően szárnyaltak, szárnyalnak. Bizonyos vállalkozások viszont a vak szerencsének köszönhetik a felemelkedésüket. Ami viszont biztos, senki sem szeret veszíteni. Tehát ha váltás előtt áll, vagy érzi hogy valami nem az igazi kezdjen el mérni. Tanácsadóink segítenek megállapítani azt a területet ahol „hiba” lehet. Segítünk olyan rendszert kialakítani ami magától működik. Mert a mért eredmények korrekt visszacsatolást adnak. Ezzel elhárítunk olyan veszély forrásokat ahol elfolyik a pénz, ahol vitát szül az öröklés gondolata is. Nyugodt szívvel hagyhatja vállalkozását a következő generációra.

Gondolkozzon előre. Egy rendszer bevezetése mindig rövidebb idő, mint a rossz ötletek helyrehozása. A generációs különbségekből adódó szemléletkülönbség nem jelent rosszat csak mást, viszont a mérés mindig fontos, mérni viszont csak az azonosított dolgokat tudjuk. Emlékezzen egyedi azonosítás, azaz VONALKÓD.  Nincs benne hiba.

Keresse tanácsadóinkat és Mi segítünk Önnek hogy az öröklés ne gond legyen hanem öröm.